Zakład Mięsny KABO Sp. J.

Butcher Shop
Zakład Mięsny KABO A. Borowik W. Karpieszuk Spółka Jawna
Zakład Mięsny Kabo powstał w 1992 r. jako spółka cywilna założona przez Anatola Borowika i Wiaczesława Karpieszuka. Przedsiębiorstwo położone jest w województwie podlaskim w gminie Choroszcz. Od początku swojej działalności firma zajęła się produkcją pasztetów, pieczeni, wędlin drobiowych, wędzonek oraz innych produktów garmażeryjnych. W końcu lat dziewięćdziesiątych firma poszerzyła ofertę o wyroby wieprzowe jak i drobiowo-wieprzowe. Wspólnicy systematycznie inwestowali w poprawę warunków produkcyjnych, wizerunek przedsiębiorstwa oraz ogólny rozwój firmy. Efektem prężnie działającej komórki marketingu jest marka, dobrze znana na podlaskim rynku. Z początkiem nowego stulecia, chcąc sprostać dużym wymaganiom rynku podjęto decyzję o budowie nowego zakładu. Inwestycję zrealizowano przy udziale środków pozyskanych w ramach programu unijnego Sapard. Od 2006 r. produkcja przebiega już w nowych budynkach, spełniających wszystkie standardy unijne. Zdolności produkcyjne wzrosły do 15 ton/ dobę, a liczba asortymentów przekroczyła już ponad 80 pozycji. Dystrybucja wyrobów odbywa się na terenie województwa podlaskiego, mazowieckiego, lubelskiego i warmińsko-mazurskiego. Sprzedaż przebiega głównie poprzez hurtownie i klientów sieciowych. Zakład posiada przyzakładowy sklep firmowy. Firma eksportuje także wyroby między innymi do Anglii, Estonii i na Litwę.

Zakład Mięsny KABO Sp. J. contact

information:

address: ul. Łąkowa 6, 16-070 Choroszcz, Poland

Zakład Mięsny KABO Sp. J. ratings

Have you been at Zakład Mięsny KABO Sp. J.? Rate it!

"narrow"

Login to the site


Gear.svg