Ételbár
Mediterrán étterem
Olasz étterem
Zapach prostej, szlachetnej kuchni.
Koloryt toskańskich pejzaży ...
Harmonia światła, obrazu i dźwięku.
Dom, gdzie czas zatrzymuje przy wspólnym stole ...
RESTAURACJA WYRÓŻNIONA PRZEZ:
- SZEFOWA KUCHNI - Anna Martynowska KUCHARZ ROKU magazynu KUCHNIA (pierwsza
kobieta w Polsce)
- Gazeta Wyborcza - krytyk kulinarny Maciej Nowak
- Rzeczpospolita ***** (pięć gwiazdek)
- POLITYKA
- 100 najlepszych miejsc w Warszawie wg PRZEWODNIKA RZECZPOSPOLITA
- wyróżnienie przez Warsaw Insider jako Wybór Insidera
- AGORA
Przewodnik po restauracjach
red. Maciej Nowak
- wyróżnienie przez WPROST / Smaki przewodnik po warszawskich restauracjach
- POLITYKA - DYPLOM KRYTYKÓW KULINARNYCH
- FOOD SERVICE magazyn
STO na STO
czyli 100 najważniejszych postaci
polskiej gastronomii a w nim nasza Szefowa Kuchni
Anna Martynowska ponadto przez rok pisała felietony kulinarne z przepisami dla
magazynu KUCHNIA - cieszace sie ogromnym zainteresowaniem
- pojawialiśmy się m.in w DZIENDOBRY TVN, PYTANIE NA SNIADANIE
gościliśmy w TVP 1, TVN, POLSAT, Radio Warszawa
napisali o nas: GLAMOUR, ŻYCIE WARSZAWY, PORADNIK RESTAURATORA i wiele
magazynów lokalnych
***
Ciepły klimat Południa.
Zapach prostej, szlachetnej kuchni.
Koloryt toskańskich pejzaży ...
Harmonia światła, obrazu i dźwięku.
Dom, gdzie czas zatrzymuje się przy wspólnym stole.
... Oregano
Gdzie liczy się Człowiek, nie klient.
Zmęczeni monotonią kuchni masowej i sieciowej ratujemy Smaki Subtelne ~
zapomniane, a wręcz utracone.
Przywołujemy wielość ich odcieni.
Czerpiemy z tradycji polskiej, wzbogacając ją o śródziemnomorskie nuty.
Eksperymentujemy ze swobodą pamiętając jednak,
że dobra kuchnia nie może być przerostem formy nad treścią.
Finezja ~ zawsze, przekombinowanie ~ nigdy.
Nasza kuchnia wyróżnia się doskonałą jakością.
Najwyższej klasy surowce, oliwa prosto z Toskanii, świeże zioła.
Sól i pieprz.
W zgodzie z porami roku, blisko natury.
Smakowicie. Wykwintnie. Artystycznie.
To nasza Sztuka Stołu.
Uprawia ją cały zespół kucharzy na czele
z Szefową Anną Martynowską ~ Kucharzem Roku 2008.
Restauracja Oregano rozpoczęła działalność w grudniu 2007 roku.
Autorski projekt Anny Kędzierskiej ~ mecenasa sztuki, pasjonatki
oraz znawczyni kuchni z różnych stron świata ~
od początku swojego istnienia ma na celu promocję "sztuki stołu"
w różnych jej odsłonach.
Poza tradycyjną funkcją przypisywaną restauracjom,
promuje oraz pokazuje,
jak w alternatywny sposób można smakować życie.